In het jaar 1956 kwam de Delfzijlster Jan Bredman (inmiddels overleden) op het idee om vakantiespelen voor kinderen te organiseren voor kinderen die niet op vakantie konden. In die tijd was het niet vanzelfsprekend dat kinderen op vakantie gingen. In Delfzijl waren op dat moment weinig opvangmogelijkheden voor kinderen, waardoor het idee voor een kinder vakantie speelweek erg welkom was. Dhr. Bredman verzamelde een groep mensen om zich heen, en met hulp van de gemeente (destijds met Burgemeester Roelen 1952-1960), de gezamenlijke kerken, de middenstand en het bedrijfsleven, en als belangrijkste, een grote groep vrijwilligers (soms van heinde en ver) groeide de vakantiespelen uit tot een jaarlijkse gebeurtenis met honderden deelnemende kinderen.

De uiteindelijke oprichting van Lutje Grut was in 1957 een feit, en de eerste daadwerkelijke speelweek werd gehouden in 1958. Lutje Grut was gestart, en is sindsdien een groot succes! 

In de jaren daarna is men begonnen met tentenkampen, weekkampen, jeugdleiders- en volksdanscursussen hetgeen werd ondergebracht in de Stichting Maatschappelijke dienstverlening, later weer omgevormd tot de Stichting Samenlevingsopbouw Delfzijl (SOBD). In 1987 zijn de vakantiespelen ondergebracht in de Stichting Kindervakantiespelen Delfzijl. 

Contact

Stichting Kindervakantiespelen Delfzijl

IBAN: NL86RABO0383021243
KvK: 41014869

www.lutjegrut.nl
info@lutjegrut.nl

Bestuur Lutje Grut

Trieneke Ottens (Voorzitter)
Synthia Hut (Penningmeester)
Emilie Wiersema (Secretaris)
Manon Aeilkema (Assistent Penningmeester)
Lisette Viel (Lid)
Dennis Boer (Lid)
Shanon Meintsma (Lid)
Martijn de Jonge (Lid)